Buitenverlichting

Met de juiste verlichting kunt u buiten langer van de avond genieten, betrek uw woonkamer binnen bij het terras en creëer de juiste sfeer. Met buitenverlichting kunt u accenten als een boom struik of bloemenperk uitlichten zodat u ook in de avonduren kunt genieten van uw tuin. Buitenverlichting kan ook een praktische verlichtingsbron zijn langs een looppad of oprijlaan.

Gevelverlichting

Bijzondere architectonische gevels verdienen extra aandacht. Verlicht uw bijzondere gevels daarom vanaf de grond, middels wandmontage of neem decoratieve verlichting in de wand.  De designverlichting voor buiten is eindeloos verkrijgbaar en u vindt altijd een passende oplossing voor uw woning. PLT Lichttechniek geeft uiteraard ook graag advies bij de aankoop en installatie van buitenverlichting.

Spots

Spots voor buiten verlichten gevels, bomen en struiken en hebben vooral een decoratieve functie en zijn erg gewild in de tuin.  Plaats een paar spots bij plaatsen waar u ook ’s avonds van wilt genieten. Spots in de tuin geven naast extra sfeer ook een ruimtelijk effect aan uw perceel.

Grondspots zijn ook een welkome verschijning in de tuin, het accentueert bomen van onder en geeft een adembenemend effect als het licht langs de takken schijnt. Heeft u een veranda of vlonder, ook dan zijn grondspots het overwegen waard. De grondspot verlicht bij een veranda het plafond, de draagbalken of staanders.

Stalampen

Lombardo_Buitenverlichting_Illustratie

Illustratie van verschillende hoogtes buitenverlichting

Lombardo

Doorsnede van lichtstraal – verschillende hoogtes armatuur buitenverlichting

Stalampen in de tuin, creëer een woon en zitplaats in de tuin met verlichting in de vorm van binnen. Stalampen worden ook langs paden gebruikt en zorgen voor voldoende licht op het pad, zodat u veilig door de tuin kunt lopen. Omdat stalampen het licht vaak 360 graden verspreiden is dit een veel gemaakte keuze rondom wandelpaden.  Daarnaast kunt u ook in een bloemenperk of gazon stalampen plaatsen, dit geeft een ruimtelijk effect en de kleuren van uw tuin leven ook ’s avonds helemaal op.

Het is bij stalampen belangrijk te letten op de hoogte van het armatuur, dit bepaald vaak de afstand rondom het armatuur dat verlicht wordt. Een voorbeeld geven wij van Lombardo op de afbeelding rechts. U ziet dat wanneer de hoogte van het armatuur toeneemt de straal van het licht ook toeneemt. Besluit dus vooraf goed wat u wilt verlichten en kies aan de hand daarvan een passende hoogte.

Wandlampen

Wandlampen zijn erg praktisch rondom de voordeur, zo kunt u in alle gemak het sleutelgat vinden. Wandlampen op ooghoogte, voor het huisnummer bijvoorbeeld dient niet te sterk te zijn of dan wel diffuus licht te stralen, anders is het licht niet prettig rondom de voordeur. Natuurlijk zijn er ook decoratieve wandlampen te verkrijgen die een speels effect geven op de muur. Benadruk lijnen en details van uw woning met een wandlamp, speel met de hoeveelheid licht zodat de details meer of minder schaduw hebben.

Inspiratie opdoen kan via onderstaande link

Buitenverlichting inspiratie

Geplaatst in Geen categorie.