Lichtadvies Twente en omstreken.

Lichtadvies Twente, een adviseur in uw regio. Een lichtadvies of lichtplan is een doordachte plaatsing van armaturen welke zijn afgestemd op uw wensen. Dit advies stellen wij voor u op, na een gesprek over de wensen gaan wij aan de slag. Een lichtadvies is geen verplichting maar helpt u wel meer genot te halen uit uw leefomgeving. PLT is actief in de regio Twente met haar lichtadviezen hebben wij al veel Twentenaren kunnen verblijden.

Algemene of basisverlichting

Dit is de verlichting welke er voor zorgt dat de leefruimten egaal verlicht worden. De verlichting zorgt voor voldoende licht in de ruimte.

Belangrijk is dat deze verlichting zo onopvallend mogelijk is. Basisverlichting creëert nauwelijks schaduwen en zorgen voor een rustige uitstraling. Basisverlichting wordt onder andere zo geplaatst dat het armatuur omhoog schijnt zodat de weerkaatsing van het licht middels het plafond in de ruimte wordt verdeelt.

Werkverlichting

De naam van deze verlichting verklapt het eigenlijk al. Het draait hier om verlichting waarbij je kunt werken. Dit wordt ook wel functionele verlichting genoemd. Bij deze vorm van verlichting moet je denken aan de lamp naast de bank om een boek te kunnen lezen of de werkverlichting in de keuken. Handig hierbij is een dim functie zodat werklicht aan te passen is per gelegenheid.

Daarnaast wordt dit licht niet altijd gebruikt. Basisverlichting daarentegen wel, zodra de zon onder is gaat die verlichting altijd aan. Houd hier dus rekening mee.

Accentverlichting

Heb je een prachtig schilderij of fraai beeldhouwwerk in de kamer staan? Dan kan het leuk zijn om deze extra te accentueren door hier licht op te laten schijnen. Dit noemen we accentverlichting en brengt de totale ruimte in een andere uitstraling.

Met accentverlichting haal je bijzondere details uit het interieur naar voren, zodat ze extra opvallen. Wat ook veel gedaan wordt is het uitlichten van bouwkundige details in de woning of winkel.

Decoratieve verlichting

Tot slot komen we aan bij de verlichting waar de meesten van ons mee beginnen én direct eindigen: de decoratieve verlichting. Deze verlichting wordt niet zozeer geplaatst om het licht dat ze in de kamer brengen, maar om de vormgeving van de verlichting zelf. PLT lichtadvies twente heeft een ruim scala aan decoratieve verlichting van hoogwaardige designers.

Lichtadvies Twente

De adviseur uit de regio, wij snappen u bij PLT Design Verlichting. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek in Almelo.