Portfolio

PLT Lichttechniek Portfolio

Oosterveldsingel 1, Hengelo

PLT Lichttechniek Portfolio

PLT Lichttechniek levert verlichting voor retail, kantoren, fabrieken, magazijnen, hotels, galerieën, verzorgingshuizen,

Wij kunnen voor ieder verlichtingsvraagstuk u voorzien van de meest economische en energiezuinige oplossing en deze voor u uitwerken in een gedegen verlichtingsplan.pleinen, tuinen, woningen, showrooms.

Inspireer uzelf met ons portfolio.

Lichtstudio PLT Lichtdesign
Interieur PLT Lichtdesign receptie
PLT_Lichtdesign_Presentatieruimte

De Lichtstudio

PLT Lichttechniek is gevestigd bij de A1 autosnelweg bij Hengelo. De ambiance die we hebben gecreëerd, is meer dan een showroom. Het is een plek met voorzieningen als een ontvangstruimte en kantoor waarmee we het leven rondom designverlichting toegankelijk maken. Dat kan zijn voor het kennismaken met de designverlichting of een goede kop koffie.

Laat u inspireren in de lichtstudio van PLT Licht, waan u in een wereld van design verlichting en moderne ontwerpen.

Werkwijze

Van uw lichtvraagstuk en de doelen die u hiermee wilt bereiken maken wij samen met uw wensen een inventarisatie. Bij de analyse van de mogelijke oplossingen houden wij rekening met factoren als lichtopbrengst, kleur beoordeling, beoogde lichteffect, esthetiek, vormgeving, investeringskosten, en terugverdientijd indien er voor LED armaturen wordt gekozen. Na de analyse en de gekozen oplossing met u te hebben besproken gaan we samen over tot een vervolg traject.

Realisatie Lichtplan Woonhuis Albergen

Modern Woonhuis Albergen

Het project, getekend door Bert Koelman is vormgegeven als modern en strak. De gekozen armaturen zijn randloos verwerkt in het plafond, voor de woonkeuken is besloten een spectaculair armatuur te gebruiken. Dit armatuur lijkt bij het gebouw te horen en is niet te onderscheiden van het strakke ontwerp van de keuken.

 

Realisatie Lichtplan & Oplevering Vakantievilla Giethoorn

In opdracht van Julia+ Lochem | Juni 2017

Het Project

Het uitdagende van dit project, een vakantievilla is vooral de sfeer zo te zetten dat je hier met alle plezier wilt verblijven. De te bouwen vakantievilla zal gebouwd worden in Giethoorn, het Venetië van het noorden. Omdat de locatie zoveel uitstraling heeft hebben wij ervoor gekozen om ook het exterieur aan te pakken, door spannende verlichting rondom de woning aan te brengen steekt de vakantievilla met kop en schouders boven de oevers en wateren van Giethoorn uit. 'S avonds is vooral de lichtreflectie op het water zeer aangenaam. In opdracht van Julia+ uit Lochem, zijn wij gestart met de realisatie van het lichtplan.

De Stijl

De woning wordt gebouwd in een landelijke stijl, er wordt in het interieur een contrast gelegd met een strakke, moderne stijl. Door te werken met spots is hier een spannend lichtplan ontstaan, door de asymmetrische plaatsing van de spots raak je niet uitgekeken naar de verlichting. 

Het Lichtplan

Voor het lichtplan gebruiken we verlichting die naast zijn uitstraling ook functioneel is, zo kiezen wij ervoor om in woningen te werken met een kelvin waarde van 2700 tot 3000. De waarde geeft een indicatie van de warmte van het licht. Omdat we besloten dat de vakantievilla een comfortabel gevoel moet bieden gebruiken we warm wit licht welke je in aangename ontspanning brengt. Daarnaast biedt de verlichting voldoende licht voor activiteiten zoals koken, huishoudelijke taken en lezen. 

Realisatie Lichtplan & Oplevering Villa

Juni 2017

PLT Lichttechniek Portfolio

Voor het verlichten van een villa kijken we altijd eerst naar de contouren van het gebouw, hoe zijn de ruimten verdeeld en hoe kunnen we het zo verlichten dat je overal optimaal licht hebt en de sfeer behoud. Dit is een uitdaging waar wij graag aannemen. Wij creëren een spannend en mooi lichtdesignplan door zowel plafond als grondspots toe te passen, dit geeft een speels effect. Door verschillende spots op de muur of juist langs de muur te laten schijnen wordt het een heel nieuw aanzicht en kan het juist de aandacht naar zich toe grijpen. Het lichtplan komt ook aan de architectuur ten goede. 

De Stijl

Werkwijze