Voordelen vervangen conventionele verlichting door led verlichting

Lichtopbrengst

Ten opzichte van conventionele verlichting met een gloeidraad zoals een gloeilamp, brengt led verlichting meer lumen per watt. Lichtopbrengst wordt tegenwoordig vaker uitgedrukt in lumen omdat de vergelijking met wattage niet meer gemaakt kan worden door de grote verschillen in lichtopbrengst. Een voorbeeld hiervan is een gloeilamp van 25 watt, deze brengt 200-300 lumen op waar in tegenstelling tot de gloeilamp de led al 1400-1500 lumen opbrengt met hetzelfde wattage.

Energieverbruik

Een led verbruikt ongeveer acht keer minder energie dan conventionele verlichting wat een hoop onnodig energiegebruik tegengaat. Het energieverbruik van een 60 watt gloeilamp (600 lumen) kost ongeveer €18 per jaar, eenzelfde lichtopbrengst op basis van led kost maar €2,50 per jaar. Naast de kostenbesparing die u met led verlichting zult bereiken belast u ook minder het milieu.

Lichtkleur

De eerste generatie LED-lampen hadden een koude, blauwige lichtkleur. Tegenwoordig zijn er diverse warme tinten verkrijgbaar. De lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe lager dit getal, hoe warmer en geler het licht is. Uiteraard kunnen wij met onze kennis u aan het juiste licht helpen voor uw verlichtingsvraagstuk en stellen desgewenst een lichtplan op.
De lichtkleur van een gloeilamp is 2700 K.

Financiële vergelijking

Led verlichting is de laatste 10 jaar sterk in prijs gedaald waar eerder een lamp gekocht kon worden voor een paar tientjes per lamp betaal je tegenwoordig voor de goedkoopste uitvoeringen een paar euro. Deze ontwikkeling maakt het steeds interessanter om over te gaan op led verlichting en het is de investering meer dan waard. over een periode van 20 jaar bespaart u met led verlichting ten opzichte van een gloeilamp 335 euro.

Lees in alle rust zelf de prijsvergelijking door en laat u overtuigen voor lijdverlichting.

in 20 jaar tijd
Aanschaf Gloeilamp: 20 x 2 euro = 40 euro
Verbruik Gloeilamp: 20 x 18 euro = 360 euro
Totale kosten gloeilamp: 400 euro

Aanschaf Spaarlamp: 4 x 4 euro- = 16 euro
Verbruik Spaarlamp: 20 x 3,70 euro = 74 euro
Totale kosten spaarlamp: 90 euro

Aanschaf Ledlamp: 1 x 15 euro = 15 euro
Verbruik Ledlamp: 20 x 2,50 euro = 50 euro
Totale kosten ledlamp: 65 euro

*prijzen zijn voorbeeld en voorbehouden aan specifieke wensen zoals dimbare led en de merkkeuze.

Geplaatst in Geen categorie.